Най-често при попадение на мълния наблизо до нашето жилище, основният път за проникването и в електронната апаратура е през антената на телевизионният приемник, независимо дали той е включен или не от бутона за влючване на предният му панел, или от дистанционното управление. При подобно "попадение" е възможно да пострада и/или друга апаратура, свързана с телевизора - DVD или компютър. Най-добрия начин за предпазване в този случай е Вие предвидливо да сте извадили антенният кабел или кабела на кабелната телевизия от телевизора. За да не ви се налага да правите това винаги когато завали е по-добре да монтирате специален филтър на антенния кабел - галваничен сепаратор, протектор. Това би Ви спестило доста главоболия при една бъдеща буря!
Най-често използвани защити от мълния
     За да се предпазят устройствата включени в 220V мрежа се поставят няколко вида филтри между тях и мрежовият контакт. Това са устройстава с различна степен на сложност и съответно - цена.  Най-често използваните са UPS и разклонител с вградена защита от пренапрежение. В дома обикновено е икономически оправдано да се използват пасивни защити - разклонители с вграден филтър. Ценате им се движат в диапазона 15-70лв, в зависимост от сложноста на филтъра и броя устройства които може да предпази.
    
    За допълнителни съвети, моля потърсете ни! Ние можем да ви помогнем, като ви доставим необходимите филтри и ги монтираме на място.

Начало За нас Продукти Цени Договор Транспорт За контакти Местоположение Полезни съвети