Полезни съвети за вашия телевизор
Ако няма да гледате телевизора за кратък период, например 20 минути, по-добре намалете звука за времето в което няма да го ползвате, а не го изключвайте. По този начин удължавате живота на кинескопа му и на някои от електрическите му вериги.
Когато гасите телевизора, по-добре е това да става от бутона върху дистанционното управление, а не от мрежовия бутон на предния панел на телевизора. Това ще удължи живота на захранващия блок на телевизора.
При гръмотевична буря е правилно да изгасите телевизионния приемник. Не го гасете от дистанционното управление или от бутона на предния панел на телевизора! Наложително да извадите от антенната букса кабела на антената или кабелната телевизия. Освен това, за допълнителна сигурност, извадете и захранващия кабел от мрежовия контакт. Ако все пак тези усилия ви се струват непосилни, за други средства можете да погледнете тук.
Ако липсва картина и звук при включване на телевизионния приемник, но реагира на вашите команди и на екрана му се вижда снеговалеж или е син на цвят, проверете правилно ли е свързан към антената или кабелната мрежа. Ако все пак свързването е коректно, но проблема остава, потърсете ни за помощ!
Ако дистанционното ви управление не изпълнява командите, които му подавате, подменете батериите с нови. Ако това не помогне, обадете ни се! Ние можем да го поправим!
Ако включвате домашния си компютър в телевизора си и при това възникват проблеми с качеството на картината и звука, тогава е важно да знаете, на кабела свързващ антената или кабелната телевизия с вашият телевизионен приемник се поставя специален филтър, предпазващ възникването на паразитни токове протичащи през вашата домашна видео-аудио система. Даже и да нямате подобен проблем, важно е да се знае, че този филтър намалява риска от поражение от мълния в телевизионния приемник с 90%
Когато пренасяте телевизионен приемник от студено на топло място, например от автомобил в топло жилище, преди да го включите в електрическата мрежа е задължително да го оставите да се аклиматизира, т.е. температурата му да се изравни с тази на помещението. Разлики в температурата водят до образуването на кондензирана влага, която може да бъде причина за възникването на сериозен дефект. Това важи и за видеомагнетофоните и в по-ниска степен за почти всички домашни електо уреди.

Начало За нас Продукти Цени Договор Транспорт За контакти Местоположение Полезни съвети